Free Skins
© Fisana

Jump to content


Photo
- - - - -

How Fast Can Your Computer Calculate


  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#1 Thunder

Thunder

    "At my signal, unleash hell."

  • Admin
  • 4,356 posts
  • Gender:Male
  • Location:Houston, TX

Posted 20 June 2005 - 07:45 PM

Found this nice little benchmark, it calculates the value of pi and list the time it took. Hit calculate and select 1M for one million, list your time and specs please.
Im just curious how normal PCs stack up, I have seen the numbers on the overclockers forums, and they push like over 4ghz out of there 3ghz procs and hit sub 30s.
Im going to do a before after when I get my new motherboard and all that stuff.



Newest link
http://files.extreme...m/file.php?f=36

Edited by Thunder, 14 May 2008 - 02:27 PM.

Disclaimer: The views expressed in the above text are mine and do
not necessarily reflect the views of my anyone else.
All postings are provided "AS IS" with no warranties, and confer no rights.

 


#2 Thunder

Thunder

    "At my signal, unleash hell."

  • Admin
  • 4,356 posts
  • Gender:Male
  • Location:Houston, TX

Posted 20 June 2005 - 07:53 PM

Results:
Custom, Intel Pentium 4HT 3.0GHz running 640MB Ram - 49s (Idle)
Custom 2, Intel Pentium 4HT 3.0GHz running 1GB Ram - 42s
Dell, Intel Pentium 4 at 2.4GHz running 512MB Ram - 1m 13s
HP Laptop, Core 2 Duo @ 1.6GHz, 1GB Ram - 36s

As you can see the Dell performed horribly, worse than my initial value, that I got when encoding a DVD and playing a song in winamp. Im not very flattered by the 49 second without anything hogging resources. I hope all tha new crap helps out.

Edited by Thunder, 28 December 2006 - 11:05 PM.

Disclaimer: The views expressed in the above text are mine and do
not necessarily reflect the views of my anyone else.
All postings are provided "AS IS" with no warranties, and confer no rights.

 


#3 Jeremiah

Jeremiah

    The Great Cornholio

  • Moderator
  • 6,201 posts
  • Location:Baton Rouge, LA

Posted 20 June 2005 - 10:20 PM

It tells me the file is corrupted or it wasnt downloaded correctly. Winzip cant open it

2005 CTS-V, LS6, M6 - 236/242 .615/.615 Thunder Racing cam, valvetrain crap, longtubes, etc
Posted Image

#4 Jeremiah

Jeremiah

    The Great Cornholio

  • Moderator
  • 6,201 posts
  • Location:Baton Rouge, LA

Posted 20 June 2005 - 10:29 PM

BUT I did find it online


My Gateway Laptop P4 2.0Ghz 512mb ram = 1m 27sec

2005 CTS-V, LS6, M6 - 236/242 .615/.615 Thunder Racing cam, valvetrain crap, longtubes, etc
Posted Image

#5 Thunder

Thunder

    "At my signal, unleash hell."

  • Admin
  • 4,356 posts
  • Gender:Male
  • Location:Houston, TX

Posted 21 June 2005 - 01:48 AM

Yeah, Im gonna host it on my site, some reason invision doesnt like it as a zip. I just realized something, I had a 512 stick of pc3200 and a 128 stick of pc2700. I removed the 128 Pc2700 (I didnt realize it was a different speed) and I actually dropped two seconds off the time.

Disclaimer: The views expressed in the above text are mine and do
not necessarily reflect the views of my anyone else.
All postings are provided "AS IS" with no warranties, and confer no rights.

 


#6 Rob

Rob

    MST Assasin

  • Head Moderators
  • 2,392 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sacramento CA
  • Interests:Cars, Guns and bitches

Posted 21 June 2005 - 02:07 AM

45s

P4 3.0 GHz
512 mb of ram

2004 Corvette Z06

"My car has 10,000 sensors. How many does your car have?"

#7 Rob

Rob

    MST Assasin

  • Head Moderators
  • 2,392 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sacramento CA
  • Interests:Cars, Guns and bitches

Posted 21 June 2005 - 02:08 AM

oh and mines a dell with one instance of internet explorer and my aim buddy list open

2004 Corvette Z06

"My car has 10,000 sensors. How many does your car have?"

#8 Thunder

Thunder

    "At my signal, unleash hell."

  • Admin
  • 4,356 posts
  • Gender:Male
  • Location:Houston, TX

Posted 21 June 2005 - 02:56 AM

I was owned by a Dell cry4.gif

Disclaimer: The views expressed in the above text are mine and do
not necessarily reflect the views of my anyone else.
All postings are provided "AS IS" with no warranties, and confer no rights.

 


#9 GOODY350

GOODY350

    Former Somebody

  • VIP Member
  • 4,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kannapolis, NC
  • Interests:Baseball, Music, Wrestling, CARS, Harleys

Posted 21 June 2005 - 03:55 AM

mine says 56sec and I've got a good bit of stuff running... 5 explorer pages, aim, and a few other things that are just in the system tray... 37 processes shown in task manager.
Anyway, mine's a Sony P4 2.8 ghz w/ hyper-threading and 1.5 gb of ram


#10 Thunder

Thunder

    "At my signal, unleash hell."

  • Admin
  • 4,356 posts
  • Gender:Male
  • Location:Houston, TX

Posted 21 June 2005 - 04:27 AM

I have 32 processes running, aim included, as well as a mysql and apache server, its a PITA to shut them down so I dont bother lol. They restart by themselves.

Disclaimer: The views expressed in the above text are mine and do
not necessarily reflect the views of my anyone else.
All postings are provided "AS IS" with no warranties, and confer no rights.

 


#11 GOODY350

GOODY350

    Former Somebody

  • VIP Member
  • 4,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kannapolis, NC
  • Interests:Baseball, Music, Wrestling, CARS, Harleys

Posted 21 June 2005 - 04:44 AM

ok, i decided that I wanted to see what it would do if I had a lot less running and that actually made it slower... I tried several times and did several restarts and sometimes ended programs and sometimes didn't... consistently 58sec.


#12 Jeremiah

Jeremiah

    The Great Cornholio

  • Moderator
  • 6,201 posts
  • Location:Baton Rouge, LA

Posted 21 June 2005 - 08:25 AM

iamwithstupid.gif I tried this morning with it stone cold and nothing running and got the same 1m 27s

2005 CTS-V, LS6, M6 - 236/242 .615/.615 Thunder Racing cam, valvetrain crap, longtubes, etc
Posted Image

#13 Sean

Sean

    Site Owner

  • Admin
  • 9,086 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kentucky

Posted 21 June 2005 - 08:45 AM

53 seconds on a Sony p4 2.8 ghz with 512 mb ram with photoshop and 2 instances of firefox open.

2004 Nissan 350Z Roadster Enthusiast
Posted Image

#14 GOODY350

GOODY350

    Former Somebody

  • VIP Member
  • 4,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kannapolis, NC
  • Interests:Baseball, Music, Wrestling, CARS, Harleys

Posted 21 June 2005 - 02:21 PM

maybe i should open more crap and see if it gets faster... shakehead3.gif


#15 shemhamforash

shemhamforash
  • Members
  • 115 posts
  • Location:Oklahoma
  • Interests:cars, computers, electronics, things that go boom

Posted 21 June 2005 - 09:50 PM

I've got an AMD 3000+ on an nForce2 motherboard with 512mb of dual channel pc3200 DDR and i did it in 57s bouncing2.gif





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users